Zeker zeven aanhoudingen bij derde grimmige avond op rij in Duindorp

De politie heeft maandagavond in Duindorp tot dusver zeven mensen aangehouden, zegt een politiewoordvoerder in gesprek met NU.nl. Het is voor de derde avond op rij onrustig in de Haagse wijk.

De aanhoudingen zijn verricht naar aanleiding van het gooien van stenen, openlijke geweldpleging en belediging. In Duindorp is de ME zichtbaar aanwezig, onder meer rondom het Tesselseplein.

De sfeer in Duindorp is grimmig. Zo trok een agent in burger zijn wapen nadat een auto rakelings langs hem heen reed, zegt de politiewoordvoerder tegen NU.nl.

Op sociale media zijn onder meer beelden te zien waarop er zwaar vuurwerk afgaat in de buurt van de ME. Ook lijkt er een brand in een container voor een kerk te zijn.

De politie meldt in gesprek met NU.nl dat er inderdaad meerdere kleine branden in de wijk zijn geconstateerd. De brandweer laat weten dat er een kleine buitenbrand geblust is.

Of de buitenbrand is aangestoken, kon de brandweer nog niet zeggen.

Onrust om waarschijnlijke afschaffing van vreugdevuren

In reactie op de ongeregeldheden van maandagavond zegt de gemeente Den Haag tegen NU.nl dat ze voorbereidingen heeft getroffen, maar dat de lokale driehoek maandagavond niet bijeen zal komen.

Dinsdag neem het Haagse college een definitief besluit over het al dan niet doorgaan van de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen. Het is in Duindorp al onrustig sinds burgemeester Johan Remkes vorige week liet weten dat deze “waarschijnlijk” niet doorgaan tijdens de komende jaarwisseling.

Zondag werden al dertien mensen opgepakt, van wie het grootste deel minderjarig is. Onder anderen een kind van negen jaar werd aangehouden, omdat het met een molotovcocktail rondliep.

Bron: https://www.nu.nl/binnenland/6015101/zeker-zeven-aanhoudingen-bij-derde-grimmige-avond-op-rij-in-duindorp.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *