Verweij vastberaden: ik wil de komende vier jaar stabiliteit creëren

Koen Verweij reed een ijzersterk voorseizoen, maar bij de Olympische Spelen in Pyeongchang vielen zijn prestaties tegen. Zijn bronzen plak op de massastart was op de valreep een positieve afsluiting van het toernooi. Verweij had echter anders gehoopt en daarom wil hij het traject richting de Olympische Spelen van Peking in 2022 anders aanpakken.

“Ik wil de komende vier jaar meer stabiliteit creëren. Ergens bij aansluiten. In ieder geval een mooie organisatie om me heen hebben”, zegt Verweij in NOS Studio Sportwinter.

Verweij, die het afgelopen seizoen trainde bij de Russen, wil rust en het liefst terug naar Nederland. “Uiteindelijk ben ik maar vier trainingskampen met de Russen mee geweest, maar als je weer in Nederland aan het werk kan gaan, is dat wel het meest relaxed.”

Nadat Verweij vanwege gezondheidsproblemen anderhalf jaar uit de roulatie was geweest, was hij enige tijd zoekende naar een nieuwe formatie. Toen hij zich verrassend genoeg aansloot bij de Russische ploeg, kreeg hij vanuit Nederland de nodige kritiek over zich heen.

Nederlands record

Verweij trok zich er weinig van aan en vond onder de vleugels van coach Kosta Poltavets zijn oude vorm terug. Zo reed hij in december met 1.41,95 een Nederlands record op de 1.500 meter.

Net op het moment dat Verweij werd gekroond tot een van de titelfavorieten op de Spelen, ontstond er veel onrust rondom de Russische ploeg vanwege alle dopingperikelen. Zijn coach Poltavets mocht vanwege de Russische straf van het IOC niet naar Zuid-Korea. Een tik voor Verweij.

In Pyeongchang ging het vervolgens niet zoals gehoopt. Verweij pakte net als op de massastart ook op de ploegenachtervolging een bronzen plak, maar hij kwam alleen in de eerste heat in actie. In de halve finales en finale nam Patrick Roest zijn plaats in, omdat Verweij in de eerste wedstrijd het tempo van Sven Kramer en Jan Blokhuijsen niet kon bijbenen.

Op de 1.500 meter werd hij slechts elfde en op de 1.000 meter moest hij genoegen nemen met de negende plaats. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug. “Als je weet waar ik vandaan kom, dan ben ik best tevreden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com