Van Ginkel maakt rentree na 983 dagen: ‘Het is mentaal zwaar geweest’

In de topper tegen Ajax zat hij al op de bank en in het verloren topduel met AZ stapte hij in de slotfase dan eindelijk op het veld. Na 983 dagen maakte Marco van Ginkel (28) bij PSV zijn rentree in competitieverband. “Het is emotioneel en mentaal heel zwaar geweest”, gaf hij na de wedstrijd toe.

Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het zover; het moment waar Van Ginkel zo lang voor had gewerkt. Al het blessureleed was verdwenen, toen hij van trainer Roger Schmidt enkele minuten speeltijd kreeg. “Ik ben er trots op”, zei de middenvelder, die niet kon voorkomen dat PSV de tweede competitienederlaag van het seizoen leed.

“Het is een lange periode geweest”, gaf Van Ginkel toe. Een mislukte knie-operatie en een gevaarlijke infectie hielden hem veel langer dan hem lief was van de voetbalvelden. Zijn familie was een belangrijke factor om de lange weg naar herstel vol te houden.

“Ik heb altijd geloof gehouden in een terugkeer. Ik heb veel meegemaakt, veel operaties gehad. Bij Ajax moest ik nog even wachten, nu ik mijn eerste minuten heb gemaakt ben ik trots en mijn familie ook. Jammer dat niet de hele familie erbij kan zijn onder deze omstandigheden.”

2018

Op 6 mei 2018 speelde hij zijn laatste duel. Met PSV in Eindhoven tegen FC Groningen. De landstitel hadden de Eindhovenaren toen al binnen. En hij had toen al last van een knie. Het herstel zou ruim twee jaar duren.

Een moeilijke periode, gaf de Chelsea-huurling ruim een jaar geleden al toe. “Maar opgeven staat niet in mijn woordenboek”, zei hij destijds. Nu is het wachten tot hij een hele wedstrijd kan spelen.

“Ik train inmiddels als twee, drie weken helemaal mee. Die paar minuten tegen AZ smaken naar meer. Of ik al een hele wedstrijd kan spelen, weet ik nog niet. Ik weet wel dat ik meer kan dan de paar minuten die ik dit keer heb gespeeld.”

Bron: https://nos.nl/l/2364306

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com