Van den Broek-Blaak soleert naar zege in Ronde van Vlaanderen

Wielrenster Chantal van den Broek-Blaak heeft na een solo van achttien kilometer de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Blaak versnelde op de Oude Kwaremont en bleef ook op de Paterberg, de laatste helling van de klassieker, al haar concurrenten voor.

“Deze stond al heel lang op mijn lijstje”, glundert Blaak. “Dit was een van mijn hoofddoelen van het seizoen, het is waarvoor ik getraind heb de afgelopen tijd.”

Met een voorsprong van een kleine minuut op de achtervolgers wam de wereldkampioene van 2017 over de finish in Oudenaarde. Haar ploeggenote Amy Pieters werd tweede, de Belgische Lotte Kopecky.

Op de Kruisberg, een kleine dertig kilometer voor de streep, plaatste Annemiek van Vleuten als eerste van alle favorieten een aanval. Wereldkampioene Anna van der Breggen slaagde erin aan te sluiten, maar tot een tweestrijd zoals eerder op de dag bij de mannen, tussen topfavorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert, kwam het niet.

Van der Breggen zag het niet zitten met Van Vleuten verder te rijden. Enkele van haar ploeggenoten van Boels-Dolmans, onder wie Blaak, zaten nog in de eerste achtervolgende groep. De winnaressen van de laatste drie wereldkampioenschappen praatten even, konden er schijnbaar om lachen en lieten zich vervolgens terugzakken in de favorietengroep.

Toen Blaak versnelde op de Oude Kwaremont ging alleen Demi Vollering in de tegenaanval, maar ze kon het gat niet dichten.

Met vijftien seconden voorsprong begon Blaak de Paterberg. Daar slaagde geen van de achtervolgers erin weg te springen en in de laatste tien vlakke kilometers kwam geen van de achtervolgers echt in de buurt van Blaak.

Bron: https://nos.nl/l/2352860

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com