Tips voor, tijdens en na het barbecuen

Aanmaaktips

Met houtskool
Steek de barbecue aan met een lange lucifer.
Houtskool en briketten zijn moeilijk aan te steken; gebruik aanmaakblokjes en neem de tijd, reken op minstens een half uur. Tip gebruik een Brikettenstarter
Gebruik nooit benzine of petroleum of spiritus als aanmaakmiddel.
Blaas niet in het vuur, gebruik een blaasbalg of waaier.
Briketten (geperst houtskool) branden langer en gelijkmatiger dan gewoon houtskool.

Direct naar de webshop.

Op gas
Controleer ALTIJD de datum op de gasfles.
Zet de gasfles rechtop naast de barbecue en zorg dat hij niet kan omvallen.
Zorg voor een goede slangverbinding, gebruik slangtule en slangklemmen.
Haal het deksel van de barbecue, voordat je de barbecue aansteekt.
Vervang de drukregelaar van de gasfles om de 5 jaar.
Steek de barbecue aan op het moment dat het gas wordt opengedraaid.
Controleer de gasslang regelmatig op gaatjes (eventueel met een beetje zeepsop). Vervang de gasslang na 2 jaar.

Elektrisch barbecueën
Let op met regen en sneeuw.
Controleer het warmte-element regelmatig op roest en slijtage.
Zet nooit een elektrische barbecue in de buurt van water.
Leg het snoer zo min mogelijk in de looproute en laat het over de grond lopen in verband met struikelgevaar.
Het snoer van de barbecue moet zo zijn neergelegd dat het van de warmtebron afloopt.

Tips tijdens het barbecueën
Plaats de barbecue uit de wind.
Zet de barbecue niet bij een houten schutting of bij een muur met plastic regenpijpen.
Hou er rekening mee dat het winterbarbecueën ongeveer 2 tot 3 keer langer duurt dan een zomerbarbecue.
Zorg voor voldoende licht zodat je goed ziet wat je doet.
Zorg voor een extra zak kooltjes of extra brandstof.

Tips na het barbecueën
Een gasfles die is gaan roesten, lekken of andere duidelijke schades vertoont, mag niet worden bijgevuld.
Verplaats nooit een nog warme barbecue. Draai de gaskraan dicht en zet de warmtestand uit.
Houtskool blijft urenlang nagloeien, zorg ervoor dat alles goed dooft. Dek de houtskool met een laag zand af.
Bewaar een gasbarbecue buiten, bij een eventueel lek zal het gas wegwaaien en niet ophopen zoals binnen gebeurt.
Haal bij een elektrische barbecue de stekker uit het stopcontact na gebruik.

Tips voor op de winterbarbecue
Barbecueën in de winter is niet zo vanzelfsprekend als barbecueën in de zomer. De meeste Nederlanders barbecueën wanneer de zon aan de hemel staat en er een heerlijk tempratuurtje gemeten wordt. Maar winterbarbecueën wordt steeds populairder.

Dunnere stukken vlees of vis zijn sneller gaar (zodat je niet te lang buiten in de kou staat).
Voorgegaarde dingen zoals kippenpoten of vleugels.
Heerlijke groentenspies van courgettes, paprika, broccoli, uien en champignons.
En naast deze groentenspies een gepofte aardappel.
Iets zoeter is een appeltje met kaneel, verpakt in aluminiumfolie op de barbecue.

Bij de winterbarbecue hoort natuurlijk een vuurkorf om lekker warm te blijven. Naast warm blijven kan je ook bij de vuurkorf marshmallows verwarmen, of heerlijke broodjes. Leuk voor de kinderen!

Waardeert u bovenstaande tips, bezoek dan de webshop www.barbecueshop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *