Taghi ontkent dat Peter R. de Vries op zijn dodenlijst staat

alt

De voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi heeft woensdagavond via een persoonlijke boodschap gemeld dat Peter R.de Vries niet op zijn dodenlijst staat. Dit laat de misdaadverslaggever via Twitter weten.

Dinsdag zei de misdaadverslaggever dat hij van het Openbaar Ministerie (OM) te horen heeft gekregen dat Taghi een persoon had betaald om hem liquideren.

Taghi noemt het in de verklaring “leugens” van politie en justitie dat hij Peter R. de Vries zou willen laten liquideren. “Ik heb als jongen altijd heel geboeid naar je tv-programma zitten kijken”, aldus de verklaring.

De voortvluchtige man zegt dat hij geen haar op het hoofd van De Vries zou krenken en dat de misdaadverslaggever mag gaan en staan waar hij wil. Hij eindigt met dat hij nooit ergens op reageert, “maar dit wel recht wil zetten”.

Aantal weken geleden hoorde De Vries van dreiging

Dat De Vries op een dodenlijst zou staan, is een aantal weken geleden aan hem medegedeeld, zei de misdaadverslaggever eerder tegen NU.nl. Taghi zou De Vries op een dodenlijst hebben gezet, omdat hij uitspraken over de crimineel heeft gedaan.

Inez Weski, de advocaat van Taghi, zei tegen NU.nl dat ze inhoudelijk niet kan reageren op de uitzending van RTL Boulevard, waar De Vries het bericht van Taghi bespreekt. Ze hoopte wel “dat er vanavond misschien duidelijk wordt waar dit soort berichten (dat Taghi Peter R. de Vries zou bedreigen, red.) vandaan komen”.

Opmerkelijk: Ridouan Taghi, Nederlands meest gezochte voortvluchtige crimineel heeft in een persoonlijke boodschap aan mij krachtig ontkend dat hij mij wil laten liquideren: ‘Pure onzin! Justitie probeert mij te framen…’. Lees hier zijn hele boodschap:

Avatar
Auteur
PeterRdeV
Moment van plaatsen
16:34 – 15 mei 2019

100.000 euro voor tip die naar verblijfsplaats Taghi leidt

Justitie is van tevoren ervan op de hoogte gebracht dat de boodschap van de gezochte crimineel uitgezonden zou worden.

De crimineel staat op de Nationale Opsporingslijst. Het OM heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Taghi.

Hij wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor het laten uitvoeren van verschillende liquidaties, zoals de moorden op Samir Erraghib (2016), Martin Kok (2016) en Hakim Changachi (2017). De liquidatie van de laatstgenoemde betrof een vergismoord, die uiteindelijk ertoe leidde dat Nabil B. als kroongetuige verklaringen ging afleggen.

Korte tijd nadat het OM had bekendgemaakt dat er een kroongetuige was, werd de broer van B. doodgeschoten. Justitie denkt dat dit een wraakactie was van de groep rondom Taghi.

Bron: https://www.nu.nl/binnenland/5893950/taghi-ontkent-dat-peter-r-de-vries-op-zijn-dodenlijst-staat.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *