Skihelm kopen met Skibril of met een Vizier?

Wil je een Skihelm met bijpassende Skibril kopen, zorg er dan voor dat deze goed aansluit. Als de aansluiting niet goed is, kan lucht binnenkomen, niet alleen onaangenaam maar je bril zal ook beslaan! Het beste is de Ski goggle en Ski helm of Snowboard helm van hetzelfde merk te hebben, dat sluit altijd goed aan.

Overweeg ook een Vizierhelm, met zijn vele voordelen duidelijk de helm van de toekomst.. Zeker als je Brildrager bent, want dan kun je de bril gewoon ophouden. Een Skibril is dan vaak niet ideaal omdat die niet goed over de bril past en/of de bril in je gezicht drukt. Wil je toch een Skibril, kies dan een OTG (Over the Glasses) goggle.

Direct naar de webshop.

Waar is de Skihelm verplicht om te dragen?

Voor Volwassenen is de Skihelm Niet Verplicht maar wordt het wel sterk aangeraden. Je bent ook niet altijd voor 100% Verzekerd zonder ski helm, zelfs als een ander het ongeval heeft veroorzaakt !

Voor Kinderen is de Skihelm verplicht (met leeftijdsgrens) in Italië, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk en Polen. Draagt je Kind hier geen kinderskihelm, dan kun je een boete krijgen van € 150,- tot € 200,- en de skipas kun je inleveren! In Duitsland, Frankrijk en Zwitserland wordt de kinder skihelm aangeraden en bij veel skischolen zijn skihelmen al verplicht.

Waar is Ski helm verplicht voor Kinderen?
< 14 jaar Italië, Kroatië en Slovenië
< 16 jaar Oostenrijk en Polen

 

Welke Skihelskihelm tas en skischoenentas in één online kopen 

Er zijn voor skihelmen de nodige accessoires te koop. Maak met een Skihelm Cover (overtrek Hoes) of met Oortjes de ski helm van je Kind extra leuk en opvallend. Je skihelm kun je netjes opbergen en vervoeren met een skihelmtas. We hebben ideale tassen waar naast de ski helm ook skischoenen, skibril, muts en skihandschoenen in kunnen! Met bluetooth in de oorstukken van de skihelm, kun je genieten van je favoriete muziek op de piste!

 

Ski helm Maat bepalen, welke heb ik nodig?

Helaas gebruiken de fabrikanten van skihelmen geen internationale Maat en is de hoofdomtrek leidend. De maat is zelfs ook nog eens per type anders! Zo gebruikt Bollé de volgende maten S (Small) 54-56 cm, M (Medium) 56-58 cm, L (Large) 58-60 en XL (Extra Large) 60-62 cm. Bij Uvex (S) – 51-55 cm, (M) – 55-59 cm en (L) – 59-61 en Casco (S) 52-54, (M) 54-58 en (L) 58-62. Enkele merken hebben skihelmen t/m maat 64 (XXL), waaronder de Alpina Grap. Val je bij een ski helm net tussen 2 maten in, b.v. maat 58,2 cm neem dan de grotere dus bij een Bollé skihelm de XL.

Voor de skihelm maat meet je de hoofdomtrek horizontaal op.Voor de skihelm maat meet je de hoofdomtrek horizontaal op, ongeveer 2 cm boven je wenkbrauwen en net boven je oren. Lees de omtrek af in cm en nu kun je met de filter de juiste ski helm kiezen. Als je geen meetlint hebt, kun je er een printen op A4, klik dan hier. Tip: Is de skihelm een cadeau, meet dan de omtrek van een andere ski of fiets helm of van een baseball pet.
Alle Skihelmen die we verkopen zijn verstelbaar, zeker ideaal bij een skihelm voor je Kind. Dit omdat het hoofd nog groeit en de kinder skihelm zo “mee kan groeien.”

 

Skihelm Kopen of toch Huren?

Een skihelm huren kun je op plaats van bestemming doen en kost meestal circa € 20,– / week. Ouders huren vaak een ski helm voor hun Kind omdat het hoofd nog niet is uitgegroeid. Dat is niet nodig, want met een verstelbare kinder skihelm kunnen ze jaren vooruit. Een helm huren heeft voor- en nadelen, zie onder.

Voordelen van skihelm huren
Je hoeft niet gelijk de aanschafprijs van een skihelm te betalen
Bij twijfel over het dragen van een ski helm kun je eerst proberen
Op de heen- en terugreis wintersport vakantie heb je minder bagage

Nadelen van skihelm huren
Je weet niet wat er met de ski helm is gebeurd in het verleden. Na één harde klap dient de helm te worden vervangen, omdat die onveilig is! Dat kun je vaak niet zien aan de buitenkant !
Bij een eigen skihelm, let op dat deze past bij de skikleding. Bij een huur ski helm weet je niet wat je krijgt.
Om iets te huren moet je naar een wintersportzaak, wat veel tijd kan kosten als ook anderen komen huren.
Een gehuurde skihelm is door andere wintersporters gedragen, wat minder fris is.

 

Hoe een Skihelm onderhouden en opbergen?

Goed skihelm onderhoud is erg belangrijk voor de levensduur. Een wintersporthelm kun je het beste schoonmaken met milde zeep, water en een zachte doek. Het gebruik van verf / lak, stickers, schoonmaak middelen, chemicaliën en oplosmiddelen kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van de skihelm. Zorg ervoor dat de ski helm niet wordt blootgesteld aan zonlicht, dat werkt verouderend op kunststoffen! Dus berg je ski helm op in een hoes of skihelm tas. We hebben ook skihelm tassen waar je skischoenen bij in kunnen, zo sleep je nooit meer met 2 tassen!

 

Wanneer moet je een Ski helm vervangen?

Een skihelm dien je na een zware val te vervangen volgens de ANWB, het Duitse Tüv en de fabrikanten van skihelmen. Dit omdat het demping materiaal van de ski helm beschadigd is, doordat de binnenschaal vervormt bij impact en slechts één keer botsenergie kan absorberen. De skihelm is dan niet veilig meer en dat kan je aan de buitenkant niet altijd zien! Fabrikanten raden aan om een Skihelm na 5 jaar te vervangen, omdat het materiaal van de ski helm in de loop der jaren zijn dempende werking verliest.

 

Wat is het verschil tussen een dure en goedkope Skihelmen?

Er is veel prijsverschil bij skihelmen, wat met veel onderdelen te maken kan hebben. Voor een groot gedeelte zit het prijsverschil in materiaal kwaliteit, gewicht, stootdemping en in de afwerking. Dit kun je vaak al zien aan de achterkant van de skihelm.

Bij een goedkope skihelm is de draaischijf, om de maat te verstellen, niet mooi afgewerkt en voorzien van een warme nek warmer. Een Matte of Carbon afwerking van de skihelm schaal, maakt het ook vaak duurder.

 

Wat is het verschil tussen een Ski helm en Snowboard helm?

Eigenlijk is er geen verschil tussen een Skihelm en Snowboard helm en is een Ski helm ook geschikt voor Snowboarders. Wel dragen Snowboarders liever een wat dichtere skihelm, dus met minder ventilatie, zoals de Alpina Spam Cap. Ook kiezen Snowboarders wat vaker een wat veiliger wintersporthelm (Hardshell of Hybride) omdat ze vaker achterover vallen.

Dus, wil je een ski helm kopen?
Ga dan voor een Skihelm van een Topmerk naar TopSnowShop.nl

  • Skihelmen
  • Skibrillen
  • Los skihelmvizier
  • Ski-protectors
  • Ski-accessoires
  • Aanbiedingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com