Schippers buiten het podium in Glasgow

Dafne Schippers is bij de grand prix indoor in het Schotse Glasgow als vijfde geëindigd in de finale van de 60 meter. De Utrechtse noteerde een tijd van 7,22. Jamile Samuel (7,29) werd achtste en laatste.

Vorige week tijdens de NK in Apeldoorn liep Schippers nog een winnende 7,09. In Glasgow moest ze Christiana Williams, Elaine Thompson, Dina Asher-Smith en Marie-Josée Ta Lou voor laten gaan. De Ivoriaanse winnares klokte 7,07.

Op de 60 meter wil Schippers volgende week in Birmingham een gooi doen naar de wereldtitel. Twee jaar geleden veroverde ze in Portland zilver op de kortste sprintafstand.

Visser vierde

Hordeloopster Nadine Visser eindigde in Glasgow als vierde in de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse klokte 7,99 en dat was boven haar persoonlijk record. De Amerikaanse Christina Manning won de race in 7,79.

Ze was dit indoorseizoen al vroeg in vorm en liep eerder deze maand in Karlsruhe haar beste tijd ooit met 7,91. Daarmee is ze het Nederlands indoorrecord van Marjan Olyslager, dat sinds 1989 op 7,89 staat, op twee honderdsten genaderd.

Source:: http://nos.nl/l/2219451

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com