Roland Garros week uitgesteld, met het oog op aanwezigheid toeschouwers

Roland Garros wordt dit jaar een week later gespeeld. Dit om de organisatie wat meer ruimte te verschaffen met de voorbereidingen, zodat er ook een grotere kans is dat er toeschouwers welkom zijn. Het hoofdtoernooi is nu van 30 mei tot en met 13 juni.

Voor de organisatie van het ATP-toernooi van Rosmalen dient zich daarmee meteen een probleem aan, want dat staat van 5 tot en met 13 juni op de tenniskalender.

Roland Garros vindt de aanwezigheid van fans van wezenlijk belang voor een geslaagd evenement. Daarbij kan die ene week extra voorbereiding volgens de organisatie een groot verschil maken.

Vorig jaar verschoven

De organisatie verschoof het toernooi in 2020 op eigen houtje naar eind september, wat destijds voor veel verontwaardigde reacties zorgde.

Roland Garros kon zich dat destijds permitteren omdat er op de tenniskalender ruimte was ontstaan door het wegvallen van de toernooien in Azië. Die evenementen waren toen vanwege het coronavirus van de kalender gehaald.

Gezien de drukke sportzomer was het niet mogelijk het grandslamtoernooi in Parijs opnieuw na het najaar te verplaatsen. Het ligt bovendien in de lijn der verwachting dat de Aziatische tennistoernooien in het najaar nu wel doorgang vinden.

Voor het oog van een gelimiteerd aantal fans pakten Rafael Nadal en Iga Swiatek in 2020 de titels in het enkelspel in Parijs.

Bron: https://nos.nl/l/2375861

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com