Roest start jacht op eerste nationale allroundtitel met winst op 500 meter

Patrick Roest is de jacht op zijn eerste nationale allroundtitel begonnen met een zege op de 500 meter. Bij de Daikin NK allround in Heerenveen won Roest, drievoudig wereldkampioen allround, de sprintafstand in 36,46.

Roest heeft op de 5.000 meter een voorsprong van 0,90 seconde op Tjerk de Boer (tweede op 500 meter in 36,56) en 1,20 seconde op Koen Verweij (derde tijd op de 500 meter: 36,59).

Titelverdediger Jan Blokhuijsen noteerde de vierde tijd (36,96) en moet 4,90 seconden goedmaken op Roest. Marcel Bosker, vorig jaar de winnaar van het zilver, heeft een achterstand van 5,50 seconden.

Startbewijs EK allround

Roest, drievoudig wereldkampioen allround en vorig jaar goed voor de zilveren medaille op de EK allround, werd nog nooit Nederlands kampioen. Dat had alles te maken met de invulling van kalender in vorige schaatsseizoenen.

De Nederlands kampioen verdient naast de nationale titel ook een startbewijs voor de EK allround, die in het weekend van 16 en 17 januari 2021 op het programma staan in Heerenveen.

Geen Kramer op NK

Net als bij de vrouwen, ontbreekt dit weekend ook bij de mannen een boegbeeld in Heerenveen. Zesvoudig kampioen Sven Kamer, die twee keer negatief testte op het coronavirus, was sinds de nacht van dinsdag op woensdag grieperig en meldde zich af voor de NK.

Bron: https://nos.nl/l/2357482

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com