‘Pink Panthers’ van Force India nóg rozer dan vorig jaar

Vlak voordat de Formule 1-teams in Barcelona aan hun eerste testdag begonnen, heeft ook Force India zijn nieuwe auto onthuld. De VJM11 van coureurs Sergio Pérez en Esteban Ocon is dit jaar nóg rozer dan vorig seizoen.

Ocon en Pérez komen dinsdag en woensdag voor de eerste keer in actie met de VJM11. Ontwikkelingsrijder Nikita Mazepin had de eer om op de eerste testdag de eerste meters te maken met de nieuwe wagen.

Louis Dekker, Formule 1-verslaggever van de NOS en ook aanwezig bij de testdagen in Barcelona, omschrijft het team van Force India als volgt. “Knalroze, low-budget en no-nonsense. In de patserige, prestigieuze miljoenenverslindende koningsklasse van de autosport is Force (voorheen Force India) een vreemde eend in de bijt.”

“Het team is gebouwd op de erfenis van Jordan en Spyker en was jarenlang veroordeeld tot achterhoedegevechten. De grootste strijd was het vermijden van de ondergang: een faillissement. Bij diverse grands prix was het de vraag of de renstal überhaupt aan de start zou verschijnen, maar de crisis is nu achter de rug.”

“Het team draait solide en is na Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing best of the rest. Force India rijdt vaak eenzame races. Te traag en te arm voor een aanval op de drie topteams, maar veel te competitief voor de rest.”

Dekker gaat verder: “Het siert het team dat financiële malaise nooit leidde tot het inhuren van matige coureurs met bakkenvol sponsordollars. De Pink Panthers presteren maximaal met een minimaal budget. Geen woorden, maar daden.”

“De roze brigade heeft een kroonjuweel onder contract: de 21-jarige Ocon. De Franse generatiegenoot van Max Verstappen heeft het in zich een van de groten van de Formule 1 te worden. Dat heeft zijn Mexicaanse stalgenoot Perez al gemerkt: zijn ster is een tikje verbleekt. Als Ocon progressie blijft boeken is hij in no-time dé kandidaat voor een plek bij topteam Mercedes.”

Source:: http://nos.nl/l/2219542

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com