Paal en uitblinkende doelman Zwinkels drijven Ajax tot wanhoop

Ajax is er niet in geslaagd om de druk op koploper PSV op te voeren. De Amsterdammers kwamen in de eigen Arena niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag.

Ajax, dat met Siem de Jong en basisdebutant Carel Eiting begon voor de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne, schoot in eigen stadion voortvarend uit de startblokken. In de eerste minuut kon Hakim Ziyech net niet bij een voorzet van Justin Kluivert en even later schoot Nicólas Tagliafico de bal over.

Daarna zakte het tempo. Ajax grossierde in schoten van buiten de zestien meter, maar die konden ADO-doelman Robert Zwinkels geen moment verontrusten.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, al beet ADO iets vaker van zich af. Ajax kreeg kansjes via Frenkie de Jong, Kluivert en Ziyech, maar de grootste kans had voor ADO kunnen zijn als de voorzet van Elson Hooi op Danny Bakker net iets nauwkeuriger was geweest.

Siem de Jong dacht na ruim een uur de openingstreffer aan te tekenen, maar zijn kopbal caramboleerde via de paal en de liggende doelman Zwinkels uit het Haagse doel. Meteen daarna dook Neres alleen op voor de uitblinkende Zwinkels, maar die kwam uitstekend uit zijn doel.

Uitblinker

Ajax had even beet en leek niet meer los te laten. Niets bleek minder waar. Nadat Ziyech het een paar keer geprobeerd had, de uitblinkende Zwinkels oog-in-oog met Neres weer als winnaar uit de strijd was gekomen en de Braziliaan nog een kans om zeep had geholpen, zakte het geloof in de goede afloop weg bij de thuisploeg.

Ook de eerste speelminuten dit seizoen van Matteo Cassierra en debutant Dani de Wit brachten geen verandering meer in de stand. Een vrije trap van Ziyech belandde nog op de buitenkant van de paal en in blessuretijd stuiterde een inzet centimeters naast de paal. De zege bleef echter buiten bereik.

Door de remise komt Ajax op vier punten van koploper PSV, dat later vandaag in De Kuip aantreedt tegen Feyenoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com