Opgeleefde Karsdorp meldt zich met Roma in Italiaanse titelstrijd

Rick Karsdorp in zijn eerste drie seizoenen als speler van AS Roma: negen basisplaatsen. Karsdorp dit seizoen bij de Romeinen: vijf basisplaatsen in acht wedstrijden. De rechtsback lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden bij Roma, dat zondag met 3-0 won van Parma.

De status van de 25-jarige Karsdorp is daarmee eindelijk wat hij en Roma drie jaar geleden voor ogen hadden. Destijds maakten de ‘Giallorossi’ liefst 16 miljoen euro voor hem over aan Feyenoord, in de veronderstelling de Oranje-rechtsback van de toekomst te hebben vastgelegd.

Het liep helemaal anders. Zijn eerste seizoen in Italië viel door knieproblemen volledig in het water en eenmaal hersteld duurde het lang voordat Karsdorp zijn oude niveau wist te halen. Pas vorig seizoen toonde hij zich bij vlagen weer de oude, nadat hij als huurling was teruggekeerd bij Feyenoord.

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt 2020/2021 het seizoen waarin Karsdorp zijn belofte alsnog inlost in de Italiaanse hoofdstad. Illustratief voor zijn veranderde status in het Stadio Olimpico: de drie wedstrijden waarin hij niet in de basis stond, miste Karsdorp vanwege een spierblessure.

Tegen Parma raasde Karsdorp als vanouds over de rechterflank, als een van de twee aanvallend ingestelde vleugelverdedigers in een 3-4-3-formatie. Met een assist bij de 3-0 van Henrikh Mkhitaryan, tevens maker van de 2-0, droeg hij zijn steentje bij aan de overwinning van Roma.

En bang om zijn basisplaats kwijt te raken hoeft Karsdorp afgaande op de resultaten niet te zijn. AS Roma strijdt mee om de titel in de Serie A en staat voorlopig boven het almachtige Juventus.

Sassuolo is de verrassende koploper, dankzij een 2-0 zege bij Hellas Verona. Internazionale knokte zich met Stefan de Vrij als invaller naar een zege op Torino: 4-2. Na ruim een uur spelen stond het nog 0-2 in het Stadio Giuseppe Meazza.

AC Milan kan zondagavond de koppositie weer overnemen van Sassuolo, als Zlatan Ibrahimovic en consorten op bezoek gaan bij Napoli.

Bron: https://nos.nl/l/2357645

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com