Ook in achtste Premier League-duel met Cross weet Van Gerwen te winnen

Een dag na zijn eerste zege in de Premier League heeft Michael van Gerwen ook zijn tweede winst weten te boeken. In Milton Keynes was hij de Engelsman Rob Cross met 7-3 de baas.

Na een gelijkspel tegen Dimitri Van den Bergh en een zege op Peter Wright trad Van Gerwen vandaag vol vertrouwen aan tegen de wereldkampioen van 2018.

Van de zeven eerdere ontmoetingen met Cross in de Premier League had de Brabander er namelijk nog nooit een verloren. Sterker nog, Van Gerwen wist zeven keer te winnen en gunde de Engelsman in al die partijen telkens maximaal twee legs.

Cross deed het dit keer ietsje beter, door drie legs te pakken, maar het was niet genoeg om Van Gerwen enigszins te laten zweten. Die had na een break in de derde leg geen moeite meer om zijn eigen legs te behouden. Na nogmaals de beurt van Cross te breken in de negende leg, was het verzet van de Engelsman helemaal gebroken.

Twee keer 180

Met twee keer een maximale score van 180 in de laatste leg legde Van Gerwen de perfecte basis om de wedstrijd met zijn tweede wedstrijdpijl te beslissen. Uiteindelijk kwam hij uit op een gemiddelde van meer dan 107 punten per drie pijlen.

Later vanavond staan er nog vier partijen op het programma. Afhankelijk van het legsaldo blijft Van Gerwen ook na vanavond koploper.

Bron: https://nos.nl/l/2375813

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com