Onderhouds- tips om langer te genieten van je kleding

Nylon, katoen, wol, linnen: iedere stof dient anders behandeld te worden. Hier vind je een aantal onderhoudstips, zodat je langer kunt genieten van je kledingstukken.

Of en hoe je jouw kledingstukken moet wassen of laat stomen, kun je lezen op het ingenaaide etiket. Wat de afzonderlijke symbolen daarop betekenen, lees je op de website van Street One-mode  Onderhoudstips/Symbolen voor textielverzorging.

 

Algemene onderhoudstips

  • Sluit voor het wassen alle haakjes, knopen en ritssluitingen – zo wordt het risico kleiner dat kledingstukken in elkaar vast komen te zitten en draden uit het weefsel worden getrokken. Bovendien gaan ritssluitingen langer probleemloos dicht.
  • Kleurige flyers en dergelijke in de zakken kunnen zorgen voor verkleuringen. Kijk dus liever nog een keer alles na.
  • Kwetsbare delen kunnen beter aan de binnenkant gestreken worden: daardoor worden de kleuren meestal enigszins opgefrist en wordt het risico op glansplekken door een te warme strijkbout kleiner.

Katoen
Katoen is over het algemeen goed te wassen, maar toch moet je bij de handwas niet te sterk wrijven, omdat de kleuren anders kunnen verbleken.

Wie zo min mogelijk wil strijken, dient hemden, shirts, etc. wanneer deze nog wasmachine-vochtig zijn, een keer goed uit te schudden waardoor het aantal kreukels minder wordt. Breisels en katoen liever liggend laten drogen zodat de vorm behouden blijft.

Linnen
Linnen is in principe bestand tegen hoge temperaturen bij het wassen en strijken, maar kijk toch eerst nog even voor de zekerheid op het etiket. De typische kreukels en vouwen kunnen er het beste uitgestreken worden in nog vochtige toestand of met veel stoom.

Polyamide (nylon)
Polyamide is hittegevoelig – alsjeblieft altijd op de laagste stand strijken en kijk op het etiket, of het kledingstuk in de droogtrommel mag.

Polyester
Polyester is principieel onderhoudsvriendelijk, kan daarom in de wasmachine (fijne was). Indien je de normaal gesproken strijkvrije kleding van deze kunstvezel toch wilt strijken, dan alleen op de laagste stand. Want polyester is hittegevoelig – daarom mag het ook niet in de droogtrommel.

Stretch
Jeans, broeken of shirts met stretch (elastan) mogen niet in de volle zon drogen. Omdat zij na het wassen als vanzelf “in vorm drogen” kan je het strijken in de regel overslaan.

Zijde
Zijde dient erg voorzichtig behandeld te worden: het beste wordt het even kort met een fijnwasmiddel op de hand gewassen zonder veel te wrijven. Een scheutje azijn bij het laatste uitspoelen zorgt ervoor dat het kledingstuk meer glanst en straalt. Niet in de wasdroger doen of in de volle zon laten drogen – en strijken op gemiddelde temperatuur.

Viscose
De veelzijdige cellulosevezel kan over het algemeen in het fijnwasprogramma op 40 graden gewassen worden. Voor de rest lijkt zij erg op een natuurlijke vezel; zij mag niet vochtig in elkaar gefrommeld blijven liggen, en heeft aanleg voor kreukels die eruit moeten worden gestreken.

Wol
Wollen artikelen die zo zijn gekenmerkt kunnen in de wasmachine (wolwasprogramma). Je kunt het wollen artikel het beste in een wasnetje doen. En anders is lauwwarm op de hand wassen met een wolwasmiddel zonder veel wrijven aan te raden – of de professionele stomerij.

Artikelen van wol behouden hun vorm het beste als ze liggend worden gedroogd. Ze mogen absoluut niet in de wasdroger en ook niet aan de verwarming worden gehangen. Bij het strijken kan je het beste een katoenen doek tussen de strijkbout en jouw kledingstuk leggen.

 

Jouw voordelen bij Street One-mode

‘s Werelds grootste aanbod van Street One-mode
Fantastische T-shirts, ultrachique blouses, broeken met een perfecte pasvorm, zachte jassen – gewoon alles wat je modehart begeert. Nergens vind je zo’n uitgebreid aanbod van Street One-mode als in de officiële onlineshop. Je kunt alle actuele kledingstukken in alle verkrijgbare maten – voor zover ze nog niet zijn uitverkocht – snel en eenvoudig online bestellen. Probeer je eigen look direct uit – in de virtuele paskamer kun je jezelf overtuigen van de uitstekende combineerbaarheid van onze mode.

Dagelijks nieuwe artikelen
De filosofie achter onze fashion is snelheid. Dat betekent niet alleen dat de door jou bestelde artikelen razendsnel worden geleverd, maar ook dat onze inkopers ervoor zorgen dat actuele trends direct beschikbaar zijn en door jou kunnen worden besteld. Elke dag bieden we je een enorme selectie van mogelijke favorieten, zodat je op modegebied altijd up-to-date bent.

Gratis levering vanaf een bestelwaarde van 24 euro
De levering is kosteloos, behalve bij een bestelwaarde van minder dan € 24,– en wanneer als gevolg van een gedeeltelijke herroeping de resterende productwaarde minder dan € 24,– bedraagt – dan wordt € 3,95 voor de verzendkosten berekend. Wij leveren direct bij jou thuis af of op een ander adres van jouw voorkeur binnen Nederland.

Gemakkelijk terugsturen
Alle artikelen die je in de online shop hebt gekocht, kunnen binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. Snel en eenvoudig – zonder gedoe. Het retourneren is voor jou het gemakkelijkst als je het voorgedrukte retour-adreslabel gebruikt dat bijgesloten is bij de bestelling. In dit geval nemen wij de kosten van de terugsturen, anders kun je dit zelf dragen. Uiteraard is het gebruik van het retour-adreslabel geen voorwaarde voor het retourneren.

Alle maten één prijs
Dat heb je beslist al eerder meegemaakt: er wordt reclame gemaakt voor artikelen tegen lage prijzen, maar in jouw maat kosten deze dan opeens veel meer.
Zo gaat het niet bij Street One! Wij garanderen je in onze online shop dat alle beschikbare maten van een artikel voor dezelfde lage prijs worden aangeboden.

Direct naar de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com