OM eist tbs met dwangverpleging tegen gijzelnemer NPO

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Lelystad tbs met dwangverpleging geëist tegen een 34-jarige man die ervan wordt beschuldigd dat hij op 17 augustus vorig jaar een vrouw meer dan een uur lang gijzelde op het Mediapark in Hilversum.

Volgens de officier van justitie was de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar en is een gedwongen klinische behandeling nodig.

De verdachte, Mohamed C., pakte de medewerker van de NPO 3FM ‘s ochtends op het parkeerterrein beet, zette een mes op haar keel en dreigde dat hij haar zou doden als ze niet zou meewerken. Hij liep met haar het NPO-gebouw binnen en eiste zendtijd, omdat hij dacht dat hij door de veiligheidsdienst AIVD werd achtervolgd.

Na ingrijpen door een onderhandelaar en een arrestatieteam kon de man om circa 9.30 uur worden aangehouden. De vrouw kwam met de schrik vrij. Zij verklaarde de man niet te kennen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Bron: https://www.nu.nl/binnenland/5617223/eist-tbs-met-dwangverpleging-gijzelnemer-npo.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *