Oekraïense dopingautoriteit is mild voor zondaar Srna

Darijo Srna mag vanaf 22 augustus opnieuw wedstrijden spelen voor zijn club Sjachtar Donetsk.

De Oekraïense dopingautoriteit heeft de Kroatische aanvoerder een schorsing opgelegd van zeventien maanden wegens het gebruik van verboden middelen. Omdat de schorsing met terugwerkende kracht geldt, hoeft Srna nog maar zes maanden toe te kijken.

DHEA

De linksback werd op 22 maart 2017 na een duel in de Oekraïense competitie betrapt op het gebruik van de verboden substantie dehydroepiandrosteron (DHEA). Het nieuws werd echter pas in september naar buiten gebracht.

Srna speelde daardoor nog gewoon mee in het Champions League-duel met Napoli, maar sindsdien bleef hij vrijwillig aan de kant.

Milde straf

Opvallend genoeg laat de Oekraïense dopingautoriteit de schorsing met terugwerkende kracht ingaan vanaf 22 maart, het moment dat zijn dopingstaal positief werd bevonden. Daardoor heeft Srna al bijna een jaar van zijn schorsing erop zitten.

Srna nam na de verloren kwartfinale op het EK in 2016 tegen Portugal afscheid als Kroatisch international. Een onverwachte comeback bij het WK in Rusland deze zomer zit er door de schorsing dus niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com