Mijn eerste bril. Wat komt er bij kijken?

Mijn eerste bril
Velen weten het nog als de dag van gisteren, onze eerste bril. Voor een kind niet altijd een leuk moment. Maar als je het schoolbord niet (meer) kunt lezen, dan kom je er toch achter dat een bril de beste oplossing is. Niet iedereen is zo jong wanneer ze hun eerste bril kopen. Wat wel voor iedereen hetzelfde is, zijn de stappen voorafgaand aan de aankoop van de bril. We vertellen je hier welke stappen dat zijn en wat er allemaal bij komt kijken. En maak je niet ongerust, want een mooie bril kan je look helemaal af maken!

Direct naar de webshop.

Een goede oogmeting
Voordat je een bril aanschaft, zul je uiteraard eerst een oogmeting moeten laten doen bij de opticien om te bepalen welke (extra) sterkte je ogen nodig hebben. Bij Hans Anders werken meer dan 300 gediplomeerde opticiens, die je daar graag gratis en vrijblijvend mee helpen. Eerst doen we een objectieve computermeting van je ogen. Daarna gaan we over op een aantal testjes met letters en kleuren om de precieze sterkte te kunnen vaststellen. Daar voel je niks van en het is zo gebeurd.

Kies je ideale montuur
Dit is waarschijnlijk het leukste moment voor jou! Je hebt volop keuze uit heel veel verschillende monturen, kleuren en modellen. Lekker proberen, en laat je vooral adviseren door de opticien, je vader, moeder, opa of oma. Zo kun je kiezen uit kunststof of hout materiaal, ronde of vierkante monturen etc. We geven je als tip mee om een authentieke, tijdloze bril te kiezen als eerste bril. Een bril waar je je comfortabel mee voelt en die je leuk vindt om te dragen! Zou je later nog een tweede bril willen aanschaffen, kan je een hele andere stijl kiezen voor speciale gelegenheden. Maar hier komt uiteraard je persoonlijke smaak bij kijken.

De perfecte brillenglazen
Er is vastgesteld welke sterkte je ogen nodig hebben en je hebt een mooi montuur gekozen. Dan wordt het tijd om goede glazen te kiezen voor je montuur. Ook daarin heb je keuzes, die onze opticien graag met je bespreekt. Niet alle glazen passen namelijk bij alle monturen. Heb je een correctie voor veraf én dichtbij nodig, dan kun je kiezen uit verschillende type multifocale glazen. En je kunt bekijken of je bijvoorbeeld coating op je glazen wilt nemen, die je glazen beter beschermen tegen eventuele beschadigingen of die je ogen beschermen tegen het blauwe licht van beeldschermen. Volop mogelijkheden dus, waarbij wij je graag helpen. Zo kunnen we jouw bril helemaal op maat maken.

Hoe zit je bril?
Je comfortabel voelen met een bril heeft niet alleen te maken met het uiterlijk van de bril. De bril moet namelijk ook lekker zitten. Het is daarom belangrijk dat wij je bril goed afstellen. De bril hoort bij je oren en neus niet te strak, maar ook niet te los zitten. Dit kan voor irritaties zorgen. Het is namelijk niet prettig als je bril constant van je neus afglijdt of pijn doet bij je oren. Een goed afgestelde bril geeft slechts een lichte druk achter de oren. Daarnaast moet de bril ook lekker op de neusbrug zitten, zodat hij goed contact houdt met de neus. En ook hier: niet te drukkend!
Dit zijn in het kort de stappen naar je eerste bril. Alles begint dus met de oogmeting bij de opticien. Zie je alles niet meer zo scherp? Kom dan gerust bij ons langs, we helpen je graag. Je kunt ook een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende oogmeting.

 

De vermeldde prijzen in onderstaand artikel zijn van januari 2018.

De voordelen bij Hans Anders.

2e Bril hééélemaal gratis
Kies je bij ons voor 2 complete brillen, dan betaal je alleen de 1e. Je 2e bril krijg je hééélemaal gratis met dezelfde kwaliteit montuur, glazen en glasopties. Daarmee heb je 2 brillen helemaal naar jouw smaak en met hetzelfde kijkcomfort.

Blue Filter
Wist je dat het blauwe licht van beeldschermen nadelige gevolgen kan hebben zoals hoofdpijn, vermoeide ogen en zelfs slapeloosheid? Bij Hans Anders hebben we daar iets op gevonden: Blue Filter. En tijdelijk kun je het gratis kiezen op elke complete bril.

In 2018 recht op brilvergoeding?
Bij Hans Anders is je brilvergoeding nu het dubbele waard. Want als jij in 2018 recht hebt op brilvergoeding van je zorgverzekeraar, dan krijg je van ons nu hetzelfde bedrag als korting bij aanschaf van een complete bril. Zo is je nieuwe bril voor jou misschien wel gratis!

Soms zijn lenzen gewoon handiger.
Daglenzen zijn makkelijk te combineren met je bril. Ervaar nu zelf 30 dagen het voordeel van daglenzen voor maar 15,-. Onze lenzenspecialist helpt je graag verder.

Bril al vanaf 19,-!
Bij Hans Anders heb je al een bril voor 19,-. Hierbij kun je kiezen uit alle Hans Anders Basic monturen met standaard enkelvoudige glazen (index 1.5). En voor 69,- heb je al een varifocusbril. Dus bij ons heb je goede basisbril voor een vaste lage prijs!

Gemak en voordeel met het Bril Totaal Plan
Draag je een bril? Dan is er het Bril Totaal Plan van Hans Anders. Als lid profiteer je van heel veel voordeel dat kan oplopen tot 60% op een nieuwe bril. Het principe van het Bril Totaal Plan is heel eenvoudig. Je betaalt een klein, vast bedrag per maand en na een of twee jaar nodigen wij je uit om je nieuwe bril uit te zoeken.

Merk je dat je slechter hoort?
Dat is normaal! Als je ouder wordt, gaat je gehoor achteruit. Wist je bijvoorbeeld dat bijna 1,5 miljoen inwoners van Nederland kampen met gehoorproblemen, zowel jong als oud. Gelukkig hoeft dat je niet meer te belemmeren in je dagelijkse leven. Tegenwoordig zijn er diverse hoortoestellen van een basismodel tot zeer geavanceerd typen. Sommige zie je zelfs niet eens.

One thought on “Mijn eerste bril. Wat komt er bij kijken?

  1. Comfort van je bril is vooral belangrijk. Als deze niet comfortabel zit kan deze andere klachten opleveren. Daarom is het heel erg belangrijk om goed advies te nemen en vooral zelf te testen wat het beste voor je is. En natuurlijk ook de oogmeting! Allemaal belangrijke info in deze blog! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com