Autostoeltje kopen? Maxi-Cosi helpt je op weg met deze tips

Bij Maxi-Cosi hebben ze verstand van veiligheid en autostoeltjes: al meer dan 30 jaar ontwikkelen ze makkelijke, veilige en praktische manieren om te toeren met je kinderen. En net als jij zitten ze niet stil. Autostoeltjes van Maxi-Cosi worden steeds veiliger en comfortabeler in het gebruik. In dit blog helpen de experts van Maxi-Cosi met het kiezen van de juiste autostoel.

Direct naar de webshop.

Welke autostoel koop je wanneer?
Als ouder staat het voorop dat je jouw kindje veilig wil vervoeren. Ga je binnenkort een autostoeltje kopen? Het kiezen van de juiste autostoel is nog niet zo makkelijk: er zijn veel opties. En wanneer stap je over op een maatje groter? Maxi-Cosi geeft daarom graag een duidelijk overzicht. Want het is belangrijk om een autostoel te kiezen die bij het gewicht en de lengte van je kindje past: zo worden alle ritjes een stuk veiliger. Met de volgende handige tips kies je makkelijk het goede autostoeltje!

 

Van babyautostoel naar peuterautostoel (lengte: 80 – 105 cm)
Een pasgeboren baby reist altijd achterwaarts, in een babyautostoeltje. Omdat achterwaarts reizen het veiligst is, adviseert Maxi-Cosi om je kleine zo lang mogelijk op deze manier te blijven vervoeren. Wanneer is je baby écht uit het eerste stoeltje gegroeid? Als het hoofdje boven de achterkant van het stoeltje uitkomt is het tijd om overstappen op een peuterautostoel. Voetjes die over de rand bungelen zijn dus geen probleem!

 

Van peuterautostoel naar kinderautostoel (lengte: 100 – 135 cm)
Zorg dat je, zodra het tijd is voor een peuterautostoel, de hoogte van de schouderbanden goed instelt. Deze kun je telkens verstellen zodat de stoel met je kindje meegroeit. Ben je bij de hoogste gordelopening aangekomen? Het is tijd voor een kinderautostoel als de schouders van je peuter 2 centimeter boven de hoogste gordelopening uitsteken.

 

Maxi-Cosi zet zich in: een kinderautostoel mét rugleuning
Is jouw kind tussen de 100 en 135 centimeter? 40% van alle ouders gebruikt een zitverhoger zonder rugleuning in de auto voor het vervoeren van hun kind tussen de 100 en 135 cm. In het geval van een aanrijding bieden deze zitverhogers onvoldoende bescherming voor je kind. De Consumentenbond en Maxi-Cosi adviseren om je kindje tussen de 100 en 135 cm altijd in een autostoel mét rugleuning te vervoeren. De resultaten komen voort uit een onderzoek onder 365 ouders op het platform Mamaplaats.nl. Maxi-Cosi maakt zich al jaren sterk voor de invoering van de nieuwe Europese regelgeving, om het vervoer van kinderen zo veilig mogelijk te maken. Uit tests blijkt dat het gebruik van een autostoel met rugleuning veel veiliger is. Het beste is een variant met zijdelingse bescherming, die vermindert de impact van een zijdelingse botsing aanzienlijk.

 

Hoe zit het ook alweer met ISOFIX?
Onderzoek wijst uit dat het vaak lastig blijkt een autostoel op de juiste wijze in de auto te bevestigen. Met het ISOFIX systeem worden autostoelen aan de carrosserie van de auto bevestigd. Het kliksysteem maakt het bijna onmogelijk voor ouders om de autostoel verkeerd in de auto te plaatsen. Sinds 2006 hebben veel nieuwe auto’s ISOFIX. Vanaf 2014 hebben alle nieuwe auto’s ISOFIX-bevestigingsankers. Als je een oudere auto hebt zonder ISOFIX, is het nog belangrijker om een autostoel of zitverhoger met rugleuning te gebruiken. De rugleuning zorgt voor een betere aansluiting van de veiligheidsgordels en zo zit je kind stabieler in de auto. Over het gebruik van ISOFIX bij autostoelen voor kinderen groter dan 100 cm zijn geen wijzigingen in de regelgeving: ouders kunnen de ISOFIX bevestigingspunten gebruiken, maar het is niet verplicht.

 

De Europese regelgeving

  • In de meeste Europese landen is het verplicht om kinderen tot 135 cm te vervoeren met een autostoel, in sommige landen is dit zelfs tot 150 cm.
  • Op dit moment bestaan er twee Europese regelgevingen voor autostoelen naast elkaar: R44-04 en de nieuwe i-Size (R129). i-Size heeft als doel de veiligheid van kinderen in de auto te vergroten door hogere eisen te stellen aan autostoelen.
  • Zo moeten i-Size autostoelen strengere botsproeven doorstaan dan autostoelen die voldoen aan de R44-04 regelgeving en is bij autostoelen voor kinderen groter dan 100 cm een rugleuning verplicht.

May the force… Ontdek de Star Wars uitvoering!
The Force is strong met deze beperkte oplage Maxi-Cosi Rodi autostoelen in speciale Star Wars uitvoering. Heel erg geschikt voor jonge ruimteverkenners: zo wordt een ‘saai’ autoritje opeens een ruimtereis! Ontdek vier mooie stoelen in de groep 2/3 met een uniek ontwerp. De Maxi-Cosi Rodi autostoelen zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3,5 jaar tot 12 jaar oud. Doordat de hoogte verstelbaar is, groeit de stoel mee met je kindje. Op weg naar de sterren!

Nog meer veiligheid? Bestel dan nu bij Bol.com – Gratis verzending en eventueel gratis retour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com