Jongeren veroorzaken onrust op Urk, politie treedt op

Tientallen jongeren hebben gisteravond op Urk voor ongeregeldheden gezorgd. Rond 21.00 uur werd het onrustig toen groepen jongeren vuurwerk afstaken en brandjes stichtten.

Een auto vatte vlam en ook afvalbakken en een rotonde werden in brand gestoken, schrijft De Stentor. De rotonde aan de Akkers ging al vaker in vlammen op.

Politie en brandweer hadden ruim twee uur nodig om de orde te herstellen en de branden te blussen. Daarbij kregen ze steun van korpsen uit omliggende gemeenten. Agenten bleven tot na middernacht surveilleren, totdat alle jongeren waren vertrokken.

Er is niemand aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie. Het is onduidelijk wat de aanleiding voor de ongeregeldheden was.

De jongeren hadden zich in groepen op straat verzameld:

Ook in Arnhem greep de politie in toen de sfeer tijdens een vuurwerkprotest grimmig werd. Er zijn zeker twee mensen opgepakt, meldt Omroep Gelderland. In de Arnhemse wijk Geitenkamp is het al enkele dagen onrustig en wordt veel zwaar vuurwerk afgestoken. De politie is daar nu met extra mensen aanwezig.

Vuurwerkverbod

Vuurwerkfans uit het hele land hadden aangekondigd om zaterdagavond om 20.00 uur vuurwerk af te steken uit protest tegen het verbod op vuurwerk tijdens oud en nieuw.

Bron: https://nos.nl/l/2357582

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com