‘Het is op alle fronten een zooitje bij Feyenoord’

PSV toonde tegen Feyenoord eindelijk aan over de beste ploeg te beschikken in de eredivisie, zo constateerden Pierre van Hooijdonk, Regi Blinker en journalist Sjoerd Mossou aan tafel bij Studio Voetbal.

“PSV was goed”, zegt Van Hooijdonk. “Ik denk dat het ook wel op een mooi moment kwam. Nu hebben ze echt hun tanden laat zien. We hebben ze veel bekritiseerd vanwege hun spel, maar zoals PSV speelde: petje af.”

Blinker vult aan: “Dit was een ander PSV dan dat we gewend zijn. Ze hebben de wedstrijd als een kampioen uitgespeeld.”

Mossou refereerde aan een tweet van de Eindhovenaren na de wedstrijd, waarin het woord ‘team’ met koeienletters stond geschreven. “Het is natuurlijk een beetje communicatietaal, maar ik vond ‘m wel sterk.”

Door het 0-0 gelijke spel van Ajax tegen ADO Den Haag zag PSV het gat groeien naar zeven punten en dus lijkt de titelrace gelopen.

“Het is toch een soort kampioenschap van het collectief. PSV heeft het beste begrepen dat voetbal een teamsport is”, aldus Mossou.

Over Feyenoord wordt keihard geoordeeld door de gasten. Mossou: “Haben Sie eine Stunde?”, verwijzend naar Leo Beenhakker, die die woorden eerder bezigde in dienst van de Rotterdammers, rond een Europees duel met VfB Stuttgart.

“Er klopt helemaal niets van bij Feyenoord”, vervolgt hij. “Het is op alle fronten een zooitje. Er zit geen geloof in het elftal. Het positiespel is matig, het middenveld ontbeert creativiteit, het is een opeenstapeling van zaken. Je staat 23 punten achter. Voor een titelhouder is dat zorgwekkend.”

Roemloos

Van Hooijdonk deelt die mening. “Buiten het feit dat er voor het eerst in 18 jaar feest kon worden gevierd vanwege het kampioenschap, heeft het niet zoveel opgeleverd. Er is gecasht in de Champions League, maar daarin is Feyenoord roemloos afgegaan. Ze waren in januari al klaar met betrekking tot de titel.”

Mossou: “Martin van Geel scout in de eredivisie. Als je op een gegeven moment door wil, moet je jezelf afvragen of je in de goede categorie spelers vist. Er is geen één, op Robin van Persie na, die eerder in de Nederlandse top heeft gespeeld.”

“Ridgeciano Haps was duurder dan Ajax-aankoop Nicolás Tagliafico. Feyenoord scout heel degelijk, verre van avontuurlijk. De helft slaagt en de andere helft mislukt.”

Het niet inbrengen van Robin van Persie zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Van Hooijdonk. “Er zijn 45.000 mensen voor de gek gehouden. Op een gegeven moment was het 1-2, waarom is hij er toen niet ingekomen? Bij 1-3 had het ook nog gekund.”

“Het antwoord van Giovanni van Bronckhorst zal duidelijk zijn: ze zetten in op de beker. Maar je bent Feyenoord, je bent kampioen geworden en staat nu 23 punten achter op PSV. Er zijn 45.000 mensen met een seizoenskaart. Die hebben een geweldige speler zien terugkeren. Dan willen ze hem zien spelen ook…”

Source:: http://nos.nl/l/2219501

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com