Familieleden Nouri tonen kampioensschaal aan Ajax-fans bij huldiging

Ajax wordt donderdagmiddag gehuldigd op het Museumplein in Amsterdam voor het veroveren van de dubbel. De familie van Abdelhak Nouri speelt daarbij een vooraanstaande rol.

De vader en de broer van Abdelhak Nouri verschenen op het podium tijdens de huldiging en toonden de kampioensschaal aan de fans. De middenvelder liep in juli 2017 blijvende hersenschade op toen hij onwel werd op het voetbalveld.

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt droeg de 34e landstitel bij de huldiging aan Nouri op. Nouri speelde bij Ajax met rugnummer 34.

Naar schatting honderdduizend supporters zijn op de festiviteiten afgekomen. Het Museumplein is vol volgens de gemeente Amsterdam, er kunnen geen supporters meer bij.

De spelers van Ajax vertrokken vanuit de Johan Cruijff ArenA naar het Museumplein, waar ze kort na 16.30 uur de kampioensschaal en de beker aan de fans toonden.

Ajax stelde woensdagavond met een 1-4-zege op De Graafschap de 34e landstitel in de clubgeschiedenis veilig. Begin deze maand veroverden de Amsterdammers al de TOTO KNVB-beker, door in de finale met 4-0 te winnen van Willem II.

Ook het vrouwenteam van Ajax wordt donderdag gehuldigd. Die ploeg won dit seizoen de beker.

Halsema hoopt op feestelijke huldiging

Burgemeester Femke Halsema drukte eerder op de dag Ajaxsupporters op het hart een feest te maken van de huldiging. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) stelde een aantal gedragsregels op waar de feestgangers zich aan moeten houden.

Zo zijn glaswerk, wapens, vuurwerk en lachgas op het huldigingsterrein verboden. Ook mochten de fans niet meer dan één sixpack bier meenemen.

Het is voor het eerst sinds de dertigste landstitel van Ajax in 2011 dat de huldiging plaatsvindt op het Museumplein. Dat jaar liep de huldiging uit op rellen. Sindsdien werd Ajax gehuldigd op een parkeerplaats bij de ArenA als het een prijs had gewonnen.

Bron: https://www.nu.nl/voetbal/5895537/familieleden-nouri-tonen-kampioensschaal-aan-ajax-fans-bij-huldiging.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *