Eerste Premier league-minuten Ziyech bij remise Chelsea tegen Southampton

Chelsea heeft in eigen huis Southampton een 3-3 gelijkspel moeten toestaan. In de levendige wedstrijd, waarin de Londenaren sterk begonnen maar ook weer eens een keepersfout kregen te verwerken, maakte aankoop Hakim Ziyech als invaller voor het eerst zijn opwachting in de Premier League.

Het offensief ingestelde Southampton deed aanvankelijk niet onder voor de gastheren en zag Kepa Arrizabalaga, die de afgelopen week geblesseerd geraakte aankoop Edouard Mendy onder Chelsea-lat verving, knap redding brengen op een inzet van Che Adams.

Tegendraads

Na een klein kwartier dacht Timo Werner de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar de Duitse spits deed dat in buitenspelpositie. Een minuut later trof hij alsnog doel. Werner misleidde eerst bewaker Jan Bednarek met een overstapje, omzeilde vervolgens een woud aan Southampton-benen en maakte tegendraads zijn eerste Premier League-doelpunt.

Weer een kwartier later verdubbelde de Duitser zijn productie en dit keer troefde hij bij een hoge dieptepass belager Bednarek met een schouderduwtje af. Na een boogballetje over doelman Alex McCarthy kopte Werner de 2-0 in de touwen.

Chelsea bleef de gevaarlijkere ploeg en creëerde ook prima kansen, maar moest toch toestaan hoe Southampton weer aansluiting vond. Kai Havertz permitteerde zich een frivool solootje op eigen helft dat op niets uitliep. Hij verspeelde de bal aan Adams die onmiddellijk Danny Ings aan het werk zette: 2-1.

Reeks missers

Gesterkt door die goal hield Southampton na de pauze de druk op de ketel en dat betaalde zich zowaar uit, zij het dankzij een reeks missers in de Chelsea-defensie. De terugspeelbal van Kurt Zouma was niet ideaal, maar de toch al onder vuur liggende doelman Arrizabalaga had genoeg tijd om de bal weg te trappen. Hij gleed er echter langs, waarna Adams uiteindelijk de 2-2 kon laten aantekenen.

Twee minuten later waren de verhoudingen alweer hersteld. Werner stelde zijn landgenoot Havertz in staat zijn fout van voor rust goed te maken en dat deed de 21-jarige middenvelder beheerst.

De nieuwe voorsprong vormde voor manager Frank Lampard het sein om de afgelopen weken met een knieblessure kampende Hakim Ziyech een dik kwartier voor tijd zijn eerste Premier League-minuten te laten maken.

Southampton liet de moed niet zakken en bleef het Chelsea moeilijk maken. Het vizier stond evenwel niet altijd even op scherp, terwijl Arrizabalaga adequaat reageerde op een inzet van Ings. In de extra tijd stond Jannik Vestergaard echter op de goede plaats om met het hoofd de 3-3 te produceren.

Bron: https://nos.nl/l/2352715

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com