Een Smart TV, wat is dat nou precies?

Tegenwoordig zijn veel nieuwe tv’s voorzien van Smart TV, maar wat is dit nou precies en wat maakt het zo interessant? Voordat je een nieuwe televisie aanschaft wil je natuurlijk wel weten of de functies voor jou wel echt nodig zijn. Wij zullen hier in het kort uitleggen wat een Smart TV nou precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Direct naar de webshop.

Meer dan alleen internet
Een aantal jaren geleden was een Smart TV al ‘smart’ als je toegang had tot het internet. Het hebben van internet is hedendaags echter niet meer een correcte definitie. Bij een Smart TV gaat het namelijk over nog veel meer mogelijkheden dan alleen het hebben van een internetverbinding. De internetverbinding mag je dan misschien nodig hebben, maar is niet meer dan de basis. Je kan het ook wel zien als een slimme televisie die zogezegd zelf kan nadenken en meedenkt met de gebruiker.

Apps
Bij een Smart TV kan je al snel de link leggen naar applicaties (apps). Apps zijn programma’s die je toegang geven tot bepaalde sites die specifiek zijn gemaakt voor het gebruik voor een apparaat en hierbij ook voor de televisie. Niet ieder merk biedt dezelfde apps aan, maar er zijn wel overeenkomsten. Zo zijn de meest voorkomende apps Facebook, Twitter, Uitzending Gemist, YouTube en Buienradar. Maar het aanbod van applicaties groeit steeds meer en tegenwoordig kan je ook games spelen en heb je apps voor het kijken van nieuwe films, series en muziek, zoals Netflix en Spotify. Veel Smart TV’s hebben ook beschikking over een Remote-app, waardoor je de televisie kan bedienen met je smartphone of tablet.

Naast apps ook internet
Internet is nog wel steeds de basis van Smart TV en de peiler waar alle functies op rusten. Via internet kan je bijvoorbeeld de apps downloaden, maar ook gewoon Googlen op je televisie! Er worden nu ook afstandsbedieningen ontworpen die het gemakkelijker maken om te surfen op het internet, doordat je bijvoorbeeld eenvoudig kan scrollen en typen.

WiFi of dongle
Om gebruik te maken van een Smart TV heb je natuurlijk een netwerkverbinding nodig. Je dient je tv aan te sluiten op het netwerk via een ethernetaansluiting (LAN) of via een draadloze verbinding (WiFi). In sommige gevallen beschikt de televisie niet over een draadloos internetverbinding, maar dan kan je gebruikmaken van een dongle (USB-adapter).

Wie bieden er Smart TV aan?
Hedendaags zijn er eigenlijk geen merken meer die geen Smart TV’s in hun assortiment hebben. Wel gebruikt ieder merk hier zijn eigen naam voor, waardoor je er soms niet in één keer achter komt of het model nu wel over Smart TV beschikt of niet. Hieronder een aantal benamingen:
• Smart TV (Is het meest herkenbaar en wordt gebruikt door Philips, LG en Samsung)
• Sony Entertainment Network (Sony)
• Viera Cast (Panasonic)
• Aquos Net+ (Sharp)

Ben jij ook geïnteresseerd in Smart TV’s? Bekijk dan het assortiment op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com