Djokovic neemt Servië op sleeptouw in Davis Cup Finals, ook in het dubbelspel

Novak Djokovic heeft met Servië de halve eindstrijd gehaald van de Davis Cup Finals. De twintigvoudig grandslamkampioen speelde in de kwartfinales in Madrid een doorslaggevende rol in de gewonnen confrontatie tegen Kazachstan: 2-1.

Djokovic had Servië op 1-1 gebracht tegen de Kazakken door Alexander Bublik te verslaan (6-3, 6-4). Hij onderscheidde zich daarna ook in het beslissende dubbelspel door partner Nikola Cacic op sleeptouw te nemen tegen Andrej Goloebev en Oleksandr Nedovjesov.

In de derde set spatte zowel op de tribune als op de baan de emotie ervan af bij de Serviërs, waarbij met name Djokovic helemaal in zijn element was: 6-2, 2-6, 6-3.

Servië speelt zaterdag in de halve finales tegen Kroatië, dat in de kwartfinales met 2-1 te sterk was voor Italië.

De andere halve finale gaat tussen Duitsland (zonder wereldtopper Alexander Zverev) en de winnaar van de confrontatie tussen Rusland (met Danill Medvedev) en Zweden. Die laatste twee landen staan donderdag tegenover elkaar.

Geen Nederland

Nederland was er dit jaar niet bij op het eindtoernooi van de Davis Cup, omdat het in maart een kwalificatiewedstrijd van Kazachstan verloor. Dankzij een zege op Uruguay in september krijgt Oranje in maart 2022 een nieuwe kans om zich te kwalificeren voor de Davis Cup Finals.

Bron: https://nos.nl/l/2407845

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com