De Vries langer bij Mercedes in Formule E: ‘Hopelijk een normaler 2021’

Nyck de Vries is ook volgend seizoen namens Mercedes actief in de Formule E. De 25-jarige coureur zal de Duitse renstal net als afgelopen seizoen samen met de Belg Stoffel Vandoorne vertegenwoordigen in de elektrische autosportklasse.

Het afgelopen kampioenschap verliep hectisch. Na zes van de veertien races volgde een gedwongen coronastop, waarna het programma werd ingekort en een paar maanden later in Berlijn werd uitgereden.

De Vries speelde geen rol van betekenis met een elfde plaats, overigens wel een positie hoger dan landgenoot Robin Frijns. Toch biedt zijn eerste seizoen in de E-klasse voldoende perspectief voor een langere samenwerking. Teamgenoot Vandoorne werd namelijk tweede in de eindrangschikking.

‘Sterk debuutseizoen’

“We hadden samen een sterk debuutseizoen, hoewel het een beetje een vreemd jaar was”, zegt de in Sneek geboren De Vries. “Ik kijk nu uit naar wat hopelijk een normaler seizoen wordt in 2021.”

In een reportage van vorig jaar vertelt Nyck de Vries over zijn ambities om ook ooit in de Formule 1 te belanden:

Eind november kunnen De Vries en Vandoorne alweer aan de bak, als in Valencia testdagen voor het komend seizoen op het programma staan. Op 16 januari is het eerste raceweekend van 2021 gepland in Chili.

“Ik voel me erg op mijn gemak in het team en hoop dat we de basis die we samen hebben gelegd kunnen gebruiken om volgend seizoen meer succes te behalen”, aldus De Vries. “En ik hoop dat ik ook alle nieuwe circuits kan leren kennen waar ik tot nu toe niet heb kunnen rijden.”

Bekijk hieronder een video over hoe de Formule E in zijn werk gaat:

Bron: https://nos.nl/l/2354322

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com