De sport van dinsdag bij de NOS

Het Champions League-circus heeft twee maanden stilgelegen maar vanavond wordt er weer in internationale sferen afgetrapt. De eerste achtste finales staan op het programma.

Ajax komt morgen pas in actie, als de Amsterdammers Real Madrid in eigen huis ontvangen. Hoe de ploeg van Erik ten Hag zich voorbereidt is te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en op NOS.nl en in de app.

In Engeland en Italië komt het miljoenenbal om 21.00 uur weer op gang. Manchester United ontvangt Paris Saint-Germain en AS Roma krijgt FC Porto op bezoek.

Beide wedstrijden zijn van begin tot eind te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de app en er zijn flitsen te horen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

ABN Amro-toernooi

Verder is er vanavond, onder meer in Langs de Lijn En Omstreken, aandacht voor de tweede dag van het ABN Amro-tennistoernooi. Onder anderen titelfavoriet Kei Nishikori en de Nederlander Tallon Griekspoor komen in actie.

De wedstrijd van Nishikori tegen Pierre-Hugues Herbert begint omstreeks 19.30 uur en is te volgen via NOS.nl en in de app. Datzelfde geldt voor het duel van Griekspoor met Karen Chatsjanov, dat na Nishikori-Herbert op de planning staat.

11 juni 2018 staat als een zwarte dag in het geheugen van ex-profvoetballer Leon de Kogel gegrift. Op die dag was de oud-aanvaller van onder andere Go Ahead Eagles en FC Utrecht als inzittende betrokken bij een zwaar auto-ongeluk op Malta. Hij werd uit het wrak geknipt en zes uur lang geopereerd.

Toen het levensgevaar geweken was, bleef de enorme schade aan zijn been over. Zijn artsen wisten daarom zeker dat De Kogel nooit meer zou kunnen lopen. Hij heeft inmiddels anders bewezen en er werd een inzamelingsactie voor hem gestart om de ziekenhuiskosten te kunnen dekken,

Vanavond om 22.40 uur een reportage in Nieuwsuur (NPO 2) waarin De Kogel het heeft over het ongeluk en het daaropvolgende revalidatieproces.

Bron: https://nos.nl/l/2271593

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *