Code geel in heel het land, teststraten dicht en verkeersborden op de weg

Het KNMI heeft vandaag code geel afgegeven voor alle provincies. Het meteorologisch instituut waarschuwt voor zware windstoten tot 90 kilometer per uur. Uit voorzorg zijn meerdere teststraten gesloten.

De GGD Zeeland besloot gisteren al de teststraat in Vlissingen vandaag niet te openen, meldt Omroep Zeeland. De tenten waarin de teststraat is gevestigd, zijn mogelijk niet opgewassen tegen de zware windstoten. Mensen die vandaag een afspraak hebben kunnen in Goes terecht. Ook in Zuidland en Beverwijk blijven teststraten uit voorzorg dicht.

Daarnaast blijft ook een deel van de bruggen vandaag uit voorzorg dicht. Omroep Flevoland meldt dat scheepvaart rekening moet houden met gesloten bruggen in de hele provincie.

Voorzichtig rijden

Bestuurders die vandaag de weg opgaan krijgen het advies voorzichtig te rijden. Rijkswaterstaat waarschuwt voor voorwerpen die de snelweg opwaaien, zoals verkeersborden.

Het advies om voorzichtig te rijden, geldt in het bijzonder voor mensen met een aanhangwagen. “Als je met een lege aanhanger rijdt, zeker als die haaks op de wind staat, kan dat behoorlijk aan het stuur trekken”, zegt weerman Raymond Klaassen tegen Omroep Brabant.

Vlaggen halfstok

Vanwege de zware windstoten worden mensen die hun vlag halfstok hangen voor Dodenherdenking aangeraden die goed vast te zetten. Rukwinden kunnen de vlaggen optillen wat gevaar kan opleveren voor voorbijgangers.

De wind waait vanmorgen uit het zuidwesten en draait in de loop van de middag naar een westelijke richting. De voorspelling is dat de wind in de loop van de middag afneemt. Code geel geldt tot 18.00 uur.

Er zijn ook mensen die blij zijn met de wind. In Scheveningen arriveerden vanochtend vroeg al de eerste surfers op het strand, schrijft Omroep West.

Bron: https://nos.nl/l/2379352

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com