City overklast Arsenal in finale League Cup, eerste prijs Guardiola

Trainer Pep Guardiola heeft zijn eerste prijs met Manchester City binnen. In de finale van de League Cup werd Arsenal met 3-0 verslagen.

Het was een veelbelovend affiche (beide clubs troffen elkaar voor het eerst in een belangrijke finale), maar goed was het niet. Sergio Agüero zette City voor rust op voorsprong met een mooie lob, nadat hij Shkodran Mustafi met een duwtje opzij had gezet.

City liet het initiatief aan Arsenal, dat geen antwoord had. Een City-offensief na rust leverde de 2-0 op: Vincent Kompany zette zijn voet tegen een afzwaaier van Ilkay Gündogan. Met een hard schot in de verre hoek bezegelde David Silva het lot van het povere Arsenal.

Vijfde League Cup City

De zege betekende de vijfde League Cup voor City, dat de beker eerder won in 1970, 1976, 2014 en 2016. In 1974 verloor de club in de finale.

Arsenal wist de League maar twee keer te winnen en was al recordhouder als het gaat om verloren finales. De nederlaag tegen City was het zesde verlies in de finale van het tweede bekertoernooi van Engeland.

Source:: http://nos.nl/l/2219466

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com