Bondscoach Kuiper: ga als een tevreden man naar huis

Schaatsbondscoach Geert Kuiper had al een zilveren en een bronzen medaille binnengehaald met de ploegenachtervolging van de vrouwen en de mannen. Vandaag kwam daar dankzij Irene Schouten en Koen Verweij op de massastart nog twee keer brons bij.

Kuiper is tevreden over de oogst van zijn team in Pyeongchang. “Natuurlijk had ik graag eentje van een andere kleur gehad, zeker die gouden. Maar ik ga als een tevreden man naar huis.”

Massastart

Ook de twee derde plaatsen op de massastart stemden Kuiper tevreden. “In dit spelletje kan je ook heel makkelijk verliezen en met lege handen staan. We moeten gewoon heel blij zijn met deze twee bronzen medailles.”

“We hebben goed meegedaan in de koers en gesprint voor de overwinning. We hadden de pech dat Annouk van der Weijden geblesseerd raakte in de halve finale. Zij had in de finale wellicht Irene nog meer kunnen helpen.”

Sven Kramer en Koen Verweij hadden volgens Kuiper in de mannenwedstrijd gedaan wat van hen verwacht mocht worden. “Sven Kramer had een prima actie die de hele ploeg tot een lint trekt. Dan hoop je dat zij hun benen stil houden of dat Koen goed genoeg is om de sprint te winnen. Beide dingen gebeuren niet en dan heb je brons. Daar moeten we gewoon heel tevreden mee zijn.”

Na afloop van de mannenrace deed zich een opmerkelijk incident voor. Bob de Jong, assistent-coach van het Zuid-Koreaanse team dat dankzij kopman Lee Seung-hoon goud veroverde, sprong uit vreugde van de tribune en landde direct naast de boarding van de ijsbaan. waar Kuiper en KNSB-directeur Arie Koops stonden. Kuiper en Koops schrokken en riepen vervolgens vloekend De Jong tot de orde.

“Dat moet hij niet doen, zeker niet op dat moment”, zei Kuiper, die De Jong zelfs even stevig in de kraag pakte en hem tegen de muur van de tribune drukte. “Normaal ben ik nooit boos, maar nu wel even.”

‘Ik ben geen pastoor’

Wat Kuiper precies tegen De Jong zei, wilde hij niet zeggen. “Ik ga dat niet precies zeggen. Nee, ik ben geen pastoor, maar voor de televisie wel. Ik weet het trouwens ook niet precies meer.”

Feit is wel dat Kuiper niet te spreken is over de actie van De Jong. “Ik vind dat je niet van drie hoog van een tribune af kan springen bijna op mij en Arie. Dat had wel even anders gekund. Hij had daar niks te zoeken, dus vandaar die reactie. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com