Blunder Barça-doelman tegen Atlético bezorgt Koeman nog meer kopzorgen

Ronald Koeman had zich met FC Barcelona weer enigszins willen mengen in de titelstrijd in La Liga, maar het duel bij rivaal Atlético Madrid levert de Nederlandse coach uiteindelijk nog meer kopzorgen op. Het werd 1-0 voor Atlético.

Het is de eerste overwinning van Atlético op Barça in tien jaar tijd. Barcelona blijft steken op elf punten in de competitie; negen minder dan mede-lijstaanvoerder Atlético.

Er waren kansen over en weer in het duel. Antoine Griezmann schoot net over, Saúl was dicht bij een treffer met een fraai afstandsschot, Marcos Llorente raakte de lat. Maar net op het moment dat beide teams met een brilstand dachten te gaan rusten, was het Gerard Piqué die in de fout ging op de helft van Atlético, dat aantrad zonder oud-Barça-speler Luis Suaréz. De Uruguayaan was bij de nationale ploeg positief getest op het coronavirus.

Hij verspeelde de bal en prompt stuurde de thuisploeg Yannick Carrasco de diepte in. Marc-André ter Stegen kwam uit zijn doel, in de hoop eerder bij de bal te zijn, maar dit plan van de Barça-keeper mislukte. Carrasco omspeelde de Duitser met een listig hakballetje en schoot de bal in het lege doel.

In de 57ste minuut was er een vrije kopkans voor Barça-verdediger Clément Lenglet op zes meter van het Atlético-doel, maar keeper Jan Oblak liet zich niet passeren.

Na een uur spelen raakte Piqué zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij kon niet verder. Voormalig Ajacied Sergiño Dest kwam voor hem in de ploeg en Koeman schoof Frenkie de Jong naar de positie van Piqué. Verder leed bleef Barça bespaard; het bleef bij 1-0.

Het was de vijfde keer dat Barcelona puntenverlies leed in de eerste acht wedstrijden, waardoor de Catalaanse ploeg nu tiende staat in La Liga, op een straatlengte van de koploper.

Cadeau

Na afloop wilde Koeman geen verwijten maken. “We gaven ze een groot cadeau, daardoor werd het nog lastiger”, oordeelde de coach over het doelpunt van Atlético. “We speelden in de eerste helft goed en domineerden de wedstrijd. Ik ben blij met de inzet van mijn spelers, wat dat betreft valt ze niets te verwijten.”

Een dag voor het duel sprak Koeman zijn irritatie uit over de manier waarop Lionel Messi was belaagd door de pers na zijn terugkeer van de interlandperiode. Messi kreeg tot zijn eigen ergernis vragen over zijn vermeende slechte verhouding met ploegmaat Antoine Griezmann, voorheen sterspeler van Atlético. Respectloos, vond Koeman:

Bron: https://nos.nl/l/2357553

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com