Biles superieur in meerkampfinale WK, Visser eindigt als laatste

Simone Biles heeft bij de WK turnen in Stuttgart het goud veroverd op de meerkamp. De Amerikaanse turnster hield de concurrentie met een score van 58,999 ruim achter zich. Naomi Visser sloot een teleurstellende dag af op de laatste plaats.

Het is voor Biles al haar vijfde wereldtitel op dit onderdeel en haar zestiende WK-goud in totaal. Dinsdag was de viervoudig olympisch kampioene met de Verenigde Staten in de teamfinale al goed voor de wereldtitel.

Het zilver ging naar de Chinese Xijing Tang (56,899) en het brons was voor de Russische Angelina Melnikova (56,399).

Visser tekende op de meerkamp voor het enige Nederlandse optreden in een individuele finale bij dit WK. Vorig jaar eindigde de 18-jarige turnster bij de WK in Doha als veertiende.

Die prestatie bleef dit keer ver buiten bereik. Visser had niet haar dag, met onder meer een val op vloer en brug. Ze kwam met een totaalscore van 51,166 niet verder dan de 23ste en laatste plaats.

Olympisch ticket

Met het Nederlands team eindigde Visser eerder deze week als achtste en laatste in de teamfinale. Zaterdag hadden de turnsters zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, door een knappe zesde plek in de kwalificatie.

Bron: https://nos.nl/l/2305559

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *