Bennett sprint naar tweede etappezege Ronde van Spanje

Sam Bennett heeft de negende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Ier sprintte naar zijn twee etappezege deze ronde. Hij versloeg Pascal Ackermann en Gerben Thijssen.

De etappe van Castrillo del Val naar Aguilair de Campoo ging over ruim 157 kilometer en was een van de weinige kansen voor de sprinters in deze Ronde van Spanje. Eerder eindigde alleen de vierde rit in een massasprint. Toen was Bennett ook al de snelste.

In de top van het algemeen klassement veranderde er niks. De jarige Primoz Roglic – de Sloveen is 31 jaar geworden – staat nog altijd tweede op dertien seconden van leider Richard Carapaz. In de laatste 13 kilometer werd het nog even spannend voor Roglic, toen hij een lekke band kreeg, maar met de hulp van ploeggenoot Paul Martens kon de kopman van Jumbo-Visma snel weer aansluiten bij het peloton.

Twee vluchters

De etappe verliep zoals te verwachten viel bij een vlak parcours. Al vroeg kregen twee vluchters de ruimte van het peloton. Aritz Baguës en Juan Felipe Osorio vormden de vlucht van de dag en kregen een maximale voorsprong van vijf minuten.

Het peloton maakte zich geen moment zorgen over het Spaans-Colombiaanse duo op kop. Onder aanvoering van de sprintersploegen zagen Baguës en Osorio hun voorsprong snel kleiner worden en op ruim 20 kilometer van de meet werden de twee koplopers teruggepakt.

Zoals verwacht, eindigde de etappe in een massasprint, de tweede in deze Ronde van Spanje en daarin was Bennett de sterkste.

Bron: https://nos.nl/l/2354355

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com