Barcelona imponeert tegen Girona

Barcelona heeft met speels gemak de Catalaanse derby tegen Girona gewonnen. De koploper boekte in eigen huis een afgetekende 6-1 zege.

Girona kwam nog wel op 1-0, in de derde minuut al, via Cristian Portu. Maar lang duurde de vreugde niet, want twee minuten later bracht Luis Suárez op aangeven van Lionel Messi de stand weer in evenwicht.

Messi, die alleen tegen Girona nog niet had gescoord dit seizoen, tekende voor de 2-1 (assist Suárez) en met een vrije trap onder de muur door ook voor de 3-1. Kort voor rust maakte met een intikker ook Suárez zijn tweede van de avond.

Negende hattrick

De mooiste treffer was van Philippe Coutinho: hij draaide knap weg bij een verdediger en schoot van buiten de zestien in de verre hoek. De 6-1 kwam ook weer van de voet van Suárez die zo zijn negende hattrick voor Barça kon bijschrijven.

Eerder vandaag boekte Real Madrid, de nummer drie van de ranglijst, thuis een eenvoudige 4-0 zege op Deportivo Alavés. Het verschil met koploper Barcelona blijft derhalve veertien punten. Atlético Madrid, op tien punten achterstand de eerste achtervolger van Messi en co, gaat morgen op bezoek bij nummer vijf Sevilla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *