Al zeven aanhoudingen tijdens opnieuw onrustige avond in Duindorp

De politie heeft maandagavond in de Haagse wijk Duindorp tot dusver zeven mensen aangehouden, zegt een politiewoordvoerder in gesprek met NU.nl.

De aanhoudingen zijn verricht naar aanleiding van het gooien van stenen, openlijke geweldpleging en belediging. In Duindorp is de ME zichtbaar aanwezig, onder meer rondom het Tesselseplein.

Op sociale media komen berichten over de onrust binnen. Er zijn onder meer beelden te zien waarop met vuurwerk naar de ME wordt gegooid. Ook lijkt er een kleine brand buiten een kerk te zijn.

De politiewoordvoerder meldt in gesprek met NU.nl dat er inderdaad meerdere kleine branden in de wijk zijn geconstateerd. Volgens de brandweer is er ten minste één kleine buitenbrand gemeld in Duindorp. Deze is inmiddels geblust.

Of de buitenbrand is aangestoken, kon de brandweer nog niet zeggen.

Onrust om waarschijnlijke afschaffing van vreugdevuren

Het is onrustig in Duindorp sinds de gemeente vorige week liet weten dat er tijdens de komende jaarwisseling waarschijnlijk geen vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp zullen plaatsvinden

Zondag werden al dertien mensen opgepakt, van wie het grootste deel minderjarig is. Onder anderen een kind van negen jaar werd aangehouden, omdat het met een molotovcocktail rondliep.

Beeld van rook in Duindorp maandagavond. (Foto: Regio15)

Bron: https://www.nu.nl/binnenland/6015101/al-zeven-aanhoudingen-tijdens-opnieuw-onrustige-avond-in-duindorp.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *