Ajax blijft achter met kater: ‘gewoon dramatisch’

Het was een frustrerende middag voor Ajax-trainer Erik ten Hag. Uitgerekend op de dag dat Ajax het gat met koploper PSV wilde verkleinen tot twee punten, verspeelde het zelf twee dure punten tegen ADO Den Haag.

Toch weigerde de coach zijn elftal af te vallen. “Over het geheel gezien was dit een uitstekende wedstrijd”, stelde Ten Hag. “In de eerste helft was het tempo veel te laag. We hadden wel controle, wel dominantie, maar bijna geen kansen. ADO stond goed compact, maar in de tweede helft konden ze dat niet meer volhouden.”

Eén doelpunt was genoeg geweest, maar die goal kwam er niet. “De scherpte, alertheid, gierigheid, die ontbrak een beetje”, aldus Ten Hag. “Maar we hebben tien keer op de goal geschoten, waarvan drie keer op de paal. Dan kun je niet zeggen dat het slecht schietwerk was.”

Siem de Jong

Ajax moest het tegen ADO doen zonder de geblesseerde Kasper Dolberg en de zieke Klaas-Jan Huntelaar. Daarom koos de trainer voor Siem de Jong in de spits. “Je kiest ergens voor, dan heb je daar vertrouwen in en dan moet je die jongens ook vertrouwen geven. En Siem heeft het ook gewoon goed gedaan. Hij heeft alleen pech met die kopbal op de paal.”

In de slotfase kreeg ook verdediger Frenkie de Jong nog een kans de meubelen te redden voor Ajax. “Het was een hele goede voorzet van Nicolas Tagliafico”, erkende De Jong. “Ik moet gewoon mijn voet tegen de bal zetten, dan zit hij erin.”

En dus bleef De Jong met een kater achter. “0-0 thuis tegen ADO is gewoon dramatisch. En helemaal als je bedenkt dat PSV een hele moeilijke uitwedstrijd moet spelen.”

De paal en vooral doelman Zwinkels bleken echter een sta-in-de-weg voor de Ajacieden. “Zwinkels was uit ook al goed”, erkende De Jong. “Complimenten.”

Documentaire

De Haagse uitblinker had een bijzondere verklaring voor het succes. “Voor deze wedstrijd hebben we nog een stuk uit de documentaire gekeken over het seizoen 2010/2011, waarin ADO Ajax versloeg”, verklapte Zwinkels, die zelf dit seizoen twee keer gelijk speelde tegen de Amsterdammers (1-1 en 0-0).

“Het is mooi om mannen als Lex Immers en Wesley Verhoek in actie te zien. Dat inspireert zeker. Tegen Ajax gaan we sowieso altijd met elf Beugelsdijken het veld op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com